Geschiedenis Natuur Wandelen Dieren in de Dordogne Uitstapjes Wetenswaardigheden Bloemen en bomen Architectuur Foto's uit de Dordogne Historische foto's Voorjaar Zomer Herfst Winter Links Oude auto's in de Dordogne Contacttelefoon;

0113-644001

Copyright © 2003
Laatst bijgewerkt
02 juli 2015

 

Natuurfotografe Silvia Reiche

Al enkele keren verbleef natuurfotografe Silvia Reiche in "Les Chauffours" om daar tijdens haar vakantie zeldzame vlindersoorten te fotograferen. U kunt hieronder enige van de schitterende foto's die ze rond het huis maakte bewonderen.

In 2005 maakte Silvia deze prachtige serie van de metamorfose van de tweekleurige parelmoervlinder (melitaea didyma) in een weiland bij Les Chauffours.

Silvia fotografeert met een digitale spiegel-reflexcamera, een EOS 7D. Ze staat elke morgen vroeg op, dan is het licht het mooist en is er nauwelijks wind. De meeste foto's worden namelijk met erg lange sluitertijden gemaakt en dan kun je geen wind gebruiken.

Silvia Reiche is op 13 juli 1969 geboren in Berlijn en woont sinds 1980 in Nederland. Dat was ook het jaar dat ze begon met het fotograferen van insecten en vlinders. Sinds 1991 fotografeert ze met Canon camera's en in 2005 ging ze over op de digitale D20 met twee macrolenzen, een 180 mm/5.6 van Sigma en een 180 mm/3,5 van Tamron. Later werd dat een 40D en tegenwoordig gebruikt ze de 7D van Canon.

Een Icarusblauwtje in de tuin van "Les Chauffours".

In 1998 heeft Silvia "Foto Reiche" opgericht. Via "Foto Reiche" verkoopt ze haar foto's en dia's. Silvia is aangesloten bij Foto Natura.

  

In mei 2008 fotografeerde Silvia deze smaragdhagedis vlakbij Les Chauffours. Deze hagedis is tamelijk zeldzaam en beschermd, het is een van de grootste hagedissen in Europa.

 
 

 

 


Silvia Reiche over Silvia Reiche:

"Mijn roots liggen in Berlijn. Sinds 1980 woon ik in Nederland; in dat jaar is ook mijn vlinderliefde tijdens een vakantie in Oostenrijk begonnen. Met een simpele Agfa klik-klak camera ben ik toen achter de vlinders & andere beesten aangehold.

Met de “echte” fotografie ben ik in 1991 begonnen, eerst op negatieffilm, daarna op diafilm en sinds 2005 ben ik overgestapt op de digitale fotografie.

Sinds 1999 ben ik lid van de Vereniging van natuurfotografen Eindhoven (VNFE); een serieuze en ook gezellige club waar op het gebied van de natuurfotografie veel te leren valt. Op commercieel gebied verkoop ik via Foto Reiche mijn beelden en via het fotopersbureau Foto Natura. Naast de natuurfotografie heb ik nog een grote passie: muziek luisteren en ook een beetje spelen (piano).  

 

Heel veel tijd voor mijn hobby's heb ik als moeder van 3 jonge kinderen niet. Veel onderwerpen zijn daarom rondom het huis in de eigen tuin gefotografeerd. De zomervakantie wordt door mij dan ook optimaal benut voor de fotografie van vlinders.

 

 

Silvia Reiche

Hooibeestje

Pop van groot geaderd witje, staat in Nederland op de rode lijst als verdwenen.

Kuifhyacint ( Muscari comosum))

Aangebrande orchis, een prachtige orchidee die we in Nederland helaas hebben verloren. De soort staat op de rode lijst en is zwaar beschermd, maar wordt niet meer waargenomen in ons land. Bij Les Chauffours staan ze regelmatig in weilanden en berm zoals deze, die Silvia fotografeerde in 2008.