12.000 m2 tuin
100 m2 terras op het zuiden
Absolute privacy
Geheel vrijliggend
Volledig  gerestaureerd en van alle moderne gemakken voorzien


 

Les Chauffours Interieur De tuin Prijzen Beschikbaarheid De laatste nieuwtjes De Dordogne            Contact

 

 

telefoon;

0113-644001

 

 

Copyright © 2003
Laatst bijgewerkt
11 september 2015


    Klik hier voor meer foto's

Les Chauffours is een in 1990 geheel gerestaureerde "maison campagne" met schuur in de omgeving van Excideuil in de Dordogne (Perigord Vert). Het huis is gelegen in een rustig agrarisch gebied, dertig kilometer ten noordoosten van Perigueux. Les Chauffours is van alle moderne gemakken voorzien (TV met Nederlandstalige zenders, breedband internet met draadloos netwerk, telefoon, koelkast, vriezer, video, waterkoker, oven, magnetron, wasmachine, vaatwasmachine, koffiezetapparaat en Senseo koffiepadapparaat, CD speler) en biedt plaats aan maximaal 6 personen.

De tuin is 12.000 m2 groot en bestaat hoofdzakelijk uit gazon met bomen. Naast fruitbomen (walnoten, abrikozen, hazelnoten, kersen, vijgen, pruimen etc.) staan er verscheidene naaldbomen. Het huis heeft een op het zuiden gelegen terras met een oppervlakte van ruim 100 m2. Tuinstoelen en ligbedden zijn aanwezig, het terras en de tuin liggen in de zon van de morgen tot laat in de avond. Les Chauffours is geheel vrijstaand en heeft een eigen oprit en garage. Het huis biedt veel privacy, maar ligt niet afgelegen. Een bakker en kruidenier vindt u op 3 km. afstand, een gehucht zonder winkels op 200 meter afstand, een grote supermarkt bevindt zich op 7 kilometer afstand.

 

De omgeving bestaat uit een glooiend weidelandschap met bossen en okerkleurige kleine dorpjes en gehuchten. De streek is aanzienlijk rustiger dan de drukke Perigord Noir, die ongeveer veertig kilometer zuidelijker ligt. In de directe omgeving van het huis kunt u heerlijk fietsen, wandelen in de bossen en genieten van de fraaie vergezichten over de Perigord Vert. In de nabijgelegen rivieren en meren kunt u zwemmen en niet ver van les Chauffours zijn kano’s te huur voor een fraaie tocht over de Dronne of een van de vele andere rivieren. Naast natuur heeft de streek ook op het culturele vlak veel te bieden zoals u onder het hoofdstukje "De Dordogne" kunt lezen. Verder kunnen fijnproevers hun hart ophalen, want de Perigord staat bekend om haar culinaire specialiteiten.

 

Het klimaat in de Perigord is aangenaam en in de regel warmer dan in Nederland. De maanden april t/m oktober bieden de meeste zon, maar ook in de wintermaanden kunnen de temperaturen opvallend mild zijn en blijft de -soms strenge- vorst meestal beperkt tot de nacht. Bij het huis staat een schuur waarin u, wanneer u dit wenst, uw auto kunt parkeren. Het huis is gelegen aan een stille landweg met nauwelijks verkeer. Als u van rust, veel ruimte, mooie natuur en cultuur houdt, zult u genieten van een verblijf in Les Chauffours.