Natuur Dieren in de Dordogne Meer wandelingen Wetenswaardigheden Bloemen en bomen Foto's uit de Dordogne Voorjaar Zomer Herfst Winter Contact

 

telefoon;

0113-644001

 

 

Copyright © 2003
Laatst bijgewerkt
05 juni 2016


  

Langere wandeling door de bossen bij Les Chauffours

Loop vanuit Les Chauffours naar het iets hoger gelegen gehucht Magnac en sla linksaf. Als u enkele honderden meters de weg volgt door het bos vindt u links een terrein met opgeslagen brandhout. Ga kort voor deze opslagplaats links het bos in. Volg het pad en u komt langs weilanden en door mooie bossen. Na enkele kilometers komt u op een asfaltweg, ga hier linksaf en u komt door het gehucht Tersac. Volg de weg enkele kilometers tot u op een T splitsing komt. Ga hier linksaf en u komt weer bij Les Chauffours. Dit is een wat langere wandeling maar zonder bijzondere moeilijkheden. 

Lange wandeling vanuit Les Chauffours

Deze wandeling is ongeveer 8 kilometer lang. U struint door de bossen, u moet soms zelf uw pad zoeken door het struikgewas en u moet beslist een topografische kaart meenemen. Loop van Les Chauffours in de richting van Magnac en neem de eerste onverharde weg aan uw rechterhand.  Loop door tot de weg naar rechts buigt en neem kort daarna het pad linksaf naar beneden. Hou links aan en volg het pad. Na ruim een kilometer loopt het pad dood in een weiland. Steek het weiland schuin over en dring door de zoom en het struikgewas. Er is geen zichtbare doorgang, een kwestie van wat zoeken en struinen. Als u op de goede plaats door de zoom bent gegaan pikt u het pad weer op en komt u uiteindelijk op een bredere onverharde weg. Sla hier linksaf. U komt langs een kleine stenen "cabanene" en later gaat u onderdoor een treinviaduct. Loop door en volg het weiland tot u links naar boven kunt naar een ander weiland. Steek ook dit weiland over naar boven toe en ga op het bospad linksaf. Na anderhalve kilometer komt u op een asfaltweg, sla linksaf over het treinviaduct en volg de weg  tot Magnac. Ga bij Magnac linksaf en u bent honderd meter verder weer bij Les Chauffours. Een flinke wandeling waar hier en daar aanduidingen en duidelijke paden ontbreken, maar een mooie gelegenheid om de rust en ruimte van de omgeving te leren kennen.

 

  

   

Naar St. Jory las Bloux via Tersac

Een wat langere wandeling naar St. Jory las Bloux. Loop van Les Chauffours in de richting van St. Jory las Bloux en sla rechtsaf bij het bord Tersac. Volg de weg naar Tersac. Als u door het gehucht bent gelopen staat aan de rand van een weiland links een verborgen bordje naar St. Jory las Bloux. Volg het pad langs het weiland naar beneden tot u op een T splitsing komt. Ga hier linksaf. Neem het volgende pad rechtsaf. U komt nu langs de oude fontein van het kasteel. Op de weg gekomen gaat u naar boven en loopt u langs de 13e eeuwse kapel en het kasteel en daarna door het fraaie dorp. Volg de weg enkele kilometers tot u weer bij Les Chauffours komt.

    

 

Klik hier om terug te gaan naar de beginpagina